Vragen die ons vaak gesteld worden


Hoe zorgen jullie dat ik de juiste mensen spreek?

Het 5hellos panel is een nieuwe manier voor  traditionele onderzoekspanels. We werven mensen die geinteresseerd zijn om hun gedachten en inzichten te delen in een gesprek. Onze panelleden zien de sessies als een welkome pauze tijdens hun dag (maar ze nemen nooit deel aan meer dan twee sessies per maand)

We vinden onze panelleden door gerichte social media campagnes. We diverse type mensen in ons panel, denk bijvoorbeeld aan ondernemers, huisartsen, huis-eigenaren, duurzame eters, puzzelaars, luxe-shoppers.

Tot op heden hebben we altijd de juiste 5 mensen gevonden. Laat ons weten wat je zoekt. Of we zoeken samen met jou binnen je eigen klantgroep (wij zorgen voor de organisatie).


Waarom zou ik 5hellos gebruiken, en niet gewoon een vragenlijst uitsturen?

5hellos werkt in veel situaties beter.
Bijvoorbeeld als je...
  • Wilt controleren hoe mensen reageren op de content waaraan je werkt. Is het relevant? Is het duidelijk? Spreekt het aan?
  • Wilt zien of een nieuw idee of nieuwe propositie aanslaat bij jouw publiek. Voldoet het aan hun behoeften? Waarom?
  • Behoeften & motivaties over een specifiek onderwerp beter wilt begrijpen.
  • Je voor wilt bereiden op een grotere kwantitatieve UX-studie. Het helpt altijd om een aantal aannames te controleren waarmee je bij een grotere (en duurdere!) studie start.

Waarom met (maar) 5 mensen?

We gaan voor de kwaliteit van menselijke input, niet voor kwantiteit. Zo richten we ons op het 'waarom' achter de data.

Onderzoek van de Nielsen Norman Group toont ook aan dat 5 mensen vaak tot 80% van alle problemen kunnen identificeren (in user testing).

Dat gezegd hebbende, boeken de meeste klanten 2 of 3 sessies over hetzelfde onderwerp voor meer robuuste input of om de focus op diverse doelgroepen te leggen.

Waarom met 5 mensen tegelijk? Beinvloeden ze elkaar dan niet?

We sturen de 5 vragen vooraf via een korte vragenlijst om individuele meningen vast te leggen.

Dit minimaliseert de kans op groepsdenken (aangezien je hun persoonlijke mening als uitgangspunt hebt). In het gesprek bouwen mensen dan juist voort op elkaars ideeen en gedachtes. Dit moet je echt zelf ervaren.

Dus, het is een focusgroep?

Niet echt. De panelleden geven van te voren al antwoord op de vijf vragen die je hen wilt stellen. In het gesprek ga je hier dieper op in en ga je in gesprek met de groep, met de antwoorden als leidraad. Het is compact en gefocust.

Zie het als een efficientere en snellere manier dan 5 individuele gesprekken.

Maar ik heb nog nooit een gesprek geleid!

Geen zorgen! Dat hoef je niet zelf te doen. Expert-moderatie zit bij onze projecten inbegrepen. Als je het zelf wilt doen, neemt onze gespreksgids je bij de hand om vragen te selecteren en de sessie te leiden als een pro.
‍‍
Als je nog verdere vragen hebt, neem dan contact op met ons team.